Zmogljivost in varčnost

Osupljiva zmogljivost in uglajena odzivnost, ki ju dopolnjujeta izjemno varčna poraba in majhni izpusti: skrbno izdelana Kuga navdušuje na vseh področjih.

 

Pri opisu Kuginih funkcionalnosti navajamo tudi takšne, ki so na voljo samo v določenih modelih ali za doplačilo. Za več informacij preverite trenutno veljavni cenik.
Brezkompromisna moc in ucinkovitost

Brezkompromisna moč in učinkovitost

Za pogon Kuge je na voljo 1,5-litrski bencinski motor EcoBoost s 110 kW (150 KM) ali s 134 kW (182 KM). Navdušil vas bo z močjo, ki bi jo sicer pričakovali od 1,6-litrskega motorja, kombinirana poraba goriva pa znaša samo 6,2 l/100 km* pri izpustih CO2 143 g/km*. Direktno vbrizgavanje goriva, turbopolnilnik in dvojno neodvisno krmiljenje ventilov poskrbijo za uglajeno, odzivno in navdušujočo zmogljivost.

*Fordovi testni podatki (različica s 110 kW oz. 150 KM s sprednjim pogonom in ročnim menjalnikom).
Dizelska konjenica

Dizelska konjenica

Imate raje dizelski motor? Izberite 1,5- ali 2,0-litrski TDCi. Oba delujeta z najsodobnejšo tehnologijo, ki ob manjših izpustih zagotavlja še več moči, navora in varčnosti. 1,5-litrski TDCi razvije moč 88 kW (120 KM), 2,0-litrski TDCi pa je na voljo v različicah s 110 kW (150 KM) in 134 kW (182 KM).

Auto Start Stop za manjso porabo goriva

Auto-Start-Stop za manjšo porabo goriva

Ko ustavite pred semaforjem ali čakate v zastoju, lahko ta tehnologija samodejno izklopi motor, ključni elementi, kot so luči, klimatska naprava, radio in Fordov sistem SYNC, pa še naprej delujejo. Za speljevanje zadošča pritisk na sklopko ali stopalko za plin pri vozilih s samodejnim menjalnikom in sistem v hipu zažene motor. Auto-Start-Stop je še posebej učinkovit v mestih, kjer lahko porabo zmanjša tudi za do 10% (cikel mestne vožnje).

Poskocno rocno prestavljanje

Poskočno ročno prestavljanje

6-stopenjski ročni menjalnik zagotavlja visok navor in uglajeno, hitro in natančno prestavljanje. Za optimalno porabo goriva vam simbol na instrumentni plošči svetuje, kdaj je najboljši trenutek za prestavljanje.

Menjalnik Ford PowerShift za hitro in varcno prestavljanje

Menjalnik Ford PowerShift za hitro in varčno prestavljanje

Ta napredni 6-stopenjski menjalnik priročnost samodejnega združuje z nadzorom ročnega menjalnika in vnaprej izbere naslednje prestavno razmerje, da ne izgubljate moči. Rezultat: PowerShift neopazno prestavlja s svetlobno hitrostjo, zato je vožnja nadvse uglajena.

Pretikanje prestav s konicami vasih prstov

Pretikanje prestav s konicami vaših prstov

Obvolanski prestavni ročici, ki sta običajno del opreme najzmogljivejših športnih avtomobilov, sta pri novi Kugi na voljo tako s samodejnim menjalnikom kot tudi z menjalnikom PowerShift. Tehnologija iz dirkaškega sveta omogoča hitro in lahkotno prestavljanje, ne da bi morali roko odmakniti z volana, zato lahko pri športni vožnji učinkovito prestavljate tudi med vožnjo skozi ovinke.

Motorji ki izpolnjujejo stroge zahteve

Motorji, ki izpolnjujejo stroge zahteve

Vsi motorji za Kugo delujejo v skladu s strogimi zahtevami okoljskega standarda Euro 6. Za bencinske motorje, skladne s standardom Euro 6, veljajo naslednje omejitve: največ 1,0 g/km ogljikovega monoksida, 0,10 g/km ogljikovodikov, 0,06 g/km dušikovih oksidov in 0,005 g/km delcev.*

*Velja samo za motorje z direktnim vbrizgavanjem