Vozna izkušnja

Z enim pritiskom na gumb zaženete celo paleto najnaprednejših tehnologij, ustvarjenih zato, da izboljšajo vsako vožnjo. Oprimite se volana in se prepustite užitku izjemne vozne izkušnje.

 

Pri opisu Kuginih funkcionalnosti navajamo tudi takšne, ki so na voljo samo v določenih modelih ali za doplačilo. Za več informacij preverite trenutno veljavni cenik.
Samozavest pri vseh pogojih

Samozavest pri vseh pogojih

Inteligentni štirikolesni pogon (AWD) poskrbi za ustrezen oprijem, ravnovesje v ovinkih ter odzivnost na mokrih, suhih in poledenelih cestah in na razgibanem terenu. Ta inteligentna tehnologija glede na pogoje razporeja pogon med sprednjo in zadnjo osjo. Ker zagotavlja "navor na zahtevo", omogoča vrhunsko vodenje in večjo učinkovitost, vožnja pa je varna, varčna in lahkotna.

Tempomat 02

Tempomat, ki samodejno prilagaja hitrost

S prilagodljivim tempomatom izberete hitrost, s katero želite voziti, in sistem jo bo vzdrževal. Če vgrajeni radarski senzor zazna vozilo, ki vozi pred vami, zmanjša hitrost in vzdržuje vnaprej nastavljeno varnostno razdaljo. Ko je pot pred vami spet prosta, pospeši do izbrane hitrosti.

Ford Kuga - Napreden sistem za ohranjanje voznega pasu

Napreden sistem, s katerim boste ostali na svojem voznem pasu

Pomoč pri ohranjanju voznega pasu z naprej usmerjeno kamero zazna nenamerno vožnjo izven voznega pasu. Takoj vključi tresenje volana ter prikaže opozorilo na zaslonu. Pri počasnem odzivu ali neukrepanju zagotovi dodaten navor volana, ki vam pomaga vozilo varno usmeriti nazaj na ustrezen vozni pas. Tehnologija je zasnovana za avtoceste in se samodejno izklopi, ko se hitrost zmanjša pod 65 km/h, lahko pa jo izklopite tudi ročno.

Parkiranje odslej se lazje

Parkiranje odslej še lažje

Aktivna pomoč pri parkiranju vam pomaga parkirati v prostore, ki so le 20% daljši od vašega avtomobila. Preprosto pritisnete na gumb in tipala inovativnega sistema bodo sama zaznala primerno parkirno mesto, ko se boste zapeljali mimo. Kuga bo samodejno usmerjala parkiranje, medtem ko vi prevzamete le upravljanje stopalk za plin in zavoro ter upoštevate navodila na zaslonu in zvočne signale.

Kamera za opazovanje cestnih razmer

Kamera, za opazovanje cestnih razmer

Majhna, naprej usmerjena kamera za notranjim vzvratnim ogledalom spremlja dogajanje na cesti pred vozilom in v njegovi bližini. Tako sistem prepoznava prometne znake, oznake na cesti in svetlobne vire drugih vozil. Naprej usmerjena kamera je vključena v delovanje pri pomoči pri ohranjanju voznega pasu, nadzoru voznikove zbranosti, samodejnem upravljanju dolgih luči in prepoznavanju prometnih znakov.

Vidi prometne znake ki ste jih vi morda spregledali

Vidi prometne znake, ki ste jih vi morda spregledali

Tehnologija prepoznavanja prometnih znakov zaznava trajne ali začasne table in oznake ob cestišču ali nad njim. Med instrumenti se pokaže simbol z oznako omejitve hitrosti ali prepovedjo prehitevanja in se prilagaja dejanskim spremembam omejitev.

Nadzor voznikove zbranosti vas opozori ce ste utrujeni

Nadzor voznikove zbranosti vas opozori, če ste utrujeni

Funkcija za opozarjanjeje na nezbranost voznika stalno spremlja vašo vožnjo in zazna spremembe, ki so lahko posledica utrujenosti. Če sistem ugotovi nepozornost, se na zaslonu pokaže opozorilni simbol in vam predlaga, da si privoščite premor.

Samodejno preklapljanje med dolgimi in zasencenimi zarometi

Samodejno preklapljanje med dolgimi in zasenčenimi žarometi

Ta koristen nočni pripomoček začasno zasenči luči, ko zazna druga vozila, ki vozijo nasproti ali na vašem voznem pasu, ter tako prepreči bleščanje. Ko je pot prosta, vključi dolge luči in zagotovi maksimalno vidljivost. Samodejno upravljanje dolgih luči je na voljo za doplačilo s funkcijo za ohranjanje voznega pasu/opozorilom pri zapuščanju voznega pasu.

Izjemno svetli bi ksenonski zarometi z dinamicnim prilagajanjem

Izjemno svetli bi-ksenonski žarometi z dinamičnim prilagajanjem

Ford Kuga je lahko opremljena z bi-ksenonskimi žarometi, ki so dvakrat zmogljivejši od običajnih žarometov, porabijo pa le dve tretjini energije.
Glede na hitrost in različne vozne pogoje inteligentni sistem žarometov samodejno izbira med ustreznimi vzorci svetlobnega snopa za boljšo osvetlitev. Snop žarometa se prilagaja v odvisnosti od premika volanskega obroča in pomaga pri odkrivanju ovir, ki se neopazno nahajajo za ovinkom.

Preprosta in varna vzvratna voznja

Preprosta in varna vzvratna vožnja

Stebrički, ograje, nizki zidovi … Nazaj usmerjena kamera na zaslonu v sredinski konzoli prikaže skrite ovire za vozilom. Sistem se aktivira samodejno, ko prestavite v vzvratno prestavo, in vam s prikazom smernih črt pomaga pri parkiranju na še tako utesnjenih prostorih.

Vgrajena navigacija za preprosto pot do cilja

Vgrajena navigacija za preprosto pot do cilja

Del sistema SYNC z glasovnim upravljanjem in 20,3 cm (8") zaslonom na dotik v Ford Kugi je lahko tudi navigacijski sistem. Za čim bolj natančno napoved časa prihoda na cilj in prijetno vožnjo upošteva hitrost vozila in najnovejša prometna obvestila.

Tipala za parkiranje brez stresa

Tipala za parkiranje brez stresa

Tipala v odbijačih vam pomagajo presoditi razdaljo do ovir za vozilom in pred njim. Ko tipala zaznajo oviro, se oglasi zvočni signal, ki s približevanjem postaja intenzivnejši.

Ogledala ki vidijo vec od vas

Ogledala, ki vidijo več od vas

Sistem za opozarjanje na vozila v mrtvem kotu vzvratnih ogledal (BLIS) vam pomaga pri zamenjavi voznih pasov. Pri tem radarska tipala preverijo mrtve kote na obeh straneh vaše Kuge. Na druga vozila vas jasno opozori oranžna lučka v ustreznem zunanjem ogledalu.

Odkriva vozila ki bi vas sicer lahko presenetila

Odkriva vozila, ki bi vas sicer lahko presenetila

Ko vozite vzvratno in je pregled nad razmerami v prometu omejen, lahko opozarjanje na prečni promet za vozilom (del sistema BLIS) zazna vozila, ki se bližajo, in sproži zvočno opozorilo. Glede na smer obenem zasveti opozorilna lučka v levem ali desnem zunanjem vzvratnem ogledalu.

Dodaten nadzor pri speljevanju na klancu

Dodaten nadzor pri speljevanju na klancu

Pomoč pri speljevanju na klancu začasno prepreči pomik vozila nazaj. Sistem za 2,5 sekunde ohrani tlak v zavornem sistemu, da imate več časa in nadzora, ko stopalo premaknete z zavorne stopalke na stopalko za plin.

Klic v sili

Klic v sili

Pomemben del sistema Ford SYNC, ki lahko reši življenje, je Klic v sili. Če slučajno pride do nesreče, v kateri se sproži zračna blazina ali se izklopi črpalka za gorivo, lahko tehnologija namesto vas samodejno pokliče reševalne službe. Klic lahko ustavite ali pa govorite s temi službami. Sistem jim bo posredoval ključne podatke, kot so GPS-koordinate, tudi če ste nezavestni.

* Fordova Pomoč v sili deluje v več kot 40 evropskih državah. Ta funkcija deluje, ko je povezana z združljivim mobilnim telefonom, ki ga imate s seboj, ko se sproži zračna blazina (ne vključuje zračnih blazin za kolena) ali ko tipalo, ki zazna trk, izklopi črpalko za gorivo. Besedilna funkcija in Klic v sili nista na voljo v vseh evropskih jezikih.