Varnost

Varnost vas in vaših sopotnikov je pri Fordu na prvem mestu. Dolg seznam varnostnih vidikov in tehnologij v Kugi je namenjen zagotavljanju visoke ravni zaščite. Zato si je Kuga na neodvisnem testiranju Euro NCAP prislužila najvišjo oceno, pet zvezdic.

 

Pri opisu Kuginih funkcionalnosti navajamo tudi takšne, ki so na voljo samo v določenih modelih ali za doplačilo. Za več informacij preverite trenutno veljavni cenik.
Pomoc pri preprecevanju trkov

Sistem za preprečevanje naleta

Inovativen sistem za preprečevanje naleta pri nizkih hitrostih 'Active City Stop' pomaga vozniku, da se izogne trku v počasnem prometu ali pri hitrostih do 50 kilometrov na uro. Za to skrbi z nenehnim merjenjem razdalje med vašim avtom in vozilom pred vami, ko je to blizu. Če sistem zazna, da je vozilo pred vami nepričakovano zmanjšalo hitrost, samodejno zavira.

Napreden sistem zracnih blazin

Napreden sistem zračnih blazin

Sistem zračnih blazin v avtomobilu vključuje prednje zračne blazine, kolensko zračno blazino za voznika, zavesne zračne blazine in bočne zračne blazine v prvi vrsti.

Pomaga zascititi otroke

Pomaga zaščititi otroke

Kuga je zasnovana tako, da vam pomaga poskrbeti za varnost majhnih otrok na vsaki poti. Opremljena je z zadnjimi ISOFIX pritrdilnimi točkami, da lahko otroške sedeže namestite čim preprosteje.

Ohranite nadzor ne glede na okoliscine

Ohranite nadzor, ne glede na okoliščine

Elektronski stabilizacijski sistem nenehno spremlja vašo vožnjo. Zazna vsakršne odklone od izbrane vozne linije, na primer, če začnete drseti, in nato samodejno popravi lego vozila na cesti, s čimer vam pomaga ohraniti nadzor nad avtomobilom. Z uporabo naprednih senzorjev protiblokirnega sistema in sistema proti zdrsavanju pogonskih koles (TCS) nadzira vedenje vašega vozila.

Napredni sistemi za bolj nadzorovano zaviranje

Napredni sistemi za bolj nadzorovano zaviranje

Zavore z zaščito pred blokiranjem koles (ABS) in elektronski sistem distribucije zavorne moči zagotavljata bolj nadzorovano zaviranje. S sistemom pomoči pri zaviranju v sili je zaviranje učinkovitejše v nepredvidljivih situacijah. Zazna namreč, s kakšno silo zavirate sami, in zaviranje po potrebi še okrepi.

Vseh 5 zvezdic za varnost

Vseh 5 zvezdic za varnost

Kot dokaz, da lahko Kuga zares odlično poskrbi za vašo varnost in varnost vaših sopotnikov, je bila na testu neodvisne organizacije Euro NCAP ocenjena z najvišjo oceno za varnost, petimi zvezdicami.

Da vam bo priklopnik brezhibno sledil

Da vam bo priklopnik brezhibno sledil

Nadzor zanašanja priklopnika zazna "opletanje" ali nihanje priklopnika in pomaga odpraviti težavo z zmanjšanjem hitrosti vozila. Pri upočasnjevanju sistem zmanjša navor motorja in postopoma povečuje zavorni tlak koles.

Nadzor tlaka v pnevmatikah

Nadzor tlaka v pnevmatikah

Zelo pomembno je, da so pnevmatike vedno napolnjene z ustreznim tlakom, saj se boste tako izognili preveliki porabi goriva in obrabi pnevmatik ter predvsem vozili varneje. Tipala na vsakem kolesu med vožnjo stalno nadzirajo tlak in vas opozorijo na morebitne težave, da lahko pravočasno ustavite in preverite tlak v pnevmatiki ter jo napolnite ali zamenjate.