Udobje in priročnost

Vsaka funkcija Kuge postavlja vaše želje na prvo mesto. Nič čudnega ne bo, če se boste kdaj pa kdaj vprašali, če Kuga bere vaše misli, ko bodo njene napredne tehnologije poskrbele za vse.

 

Pri opisu Kuginih funkcionalnosti navajamo tudi takšne, ki so na voljo samo v določenih modelih ali za doplačilo. Za več informacij preverite trenutno veljavni cenik.
Prostorocno upravljanje s SYNC 3

Prostoročno upravljanje s SYNC 3

SYNC 3 je Fordova najnaprednejša različica uporabniškega vmesnika, ki je še hitrejša in še preprostejša za uporabo. Omogoča glasovno ukazovanje, intuitivno navigacijo in številne druge funkcije. Zaslon omogoča uporabo gest "uščipni in potegni", ki smo jih vajeni na pametnih mobilnih telefonih in tablicah. Povezljiv je z aplikacijami AppLink, Apple CarPlay in Android Auto, ki podatke vaše naprave prikazujejo na Kuginem zaslonu.

Prostorocna vrata prtljaznika za lahkotno odpiranje in zapiranje

Prostoročna vrata prtljažnika za lahkotno odpiranje in zapiranje

Ko imate polne roke in vaše vozilo zazna upravljalnik sistema KeyFree, zamahnite z nogo pod zadnjim odbijačem in dvižna vrata se bodo samodejno odprla ali zaprla.

Steklena panoramska streha za vec svetlobe in zracnosti

Steklena panoramska streha za več svetlobe in zračnosti

Kuga je lahko opremljena tudi z razkošnim dvodelnim steklenim panoramskih strešnim oknom, ki ga lahko pridvignete ali odprete in si zagotovite še več svetlobe in zraka v vozilu. Posebno atermično steklo omogoča, da notranjost preplavi naravna svetloba, obenem pa vas ščiti pred ultravijoličnimi žarki. Senčnik z električnim pomikom poskrbi, da panoramsko strešno okno zakrijete ali razkrijete s preprostim pritiskom na gumb.

Da vam bo toplo tudi pozimi

Da vam bo toplo tudi pozimi

Za kar največje udobje poskrbi ogrevanje voznikovega in sovoznikovega sedeža z usnjenim oblazinjenjem. Da vam bo prijetno na poti proti cilju tudi v ledeno mrzlih jutrih, je volanski obroč ogrevan.

Sistem Quickclear za hitro odstranjevanje ledu z vetrobranskega stekla

Sistem Quickclear za hitro odstranjevanje ledu z vetrobranskega stekla

Ta domiselna funkcija vam omogoča, da se v ledenem jutru hitro odpravite na pot. Pritisnite na gumb, in izjemno tanke žičke z ogrevanjem vetrobranskega stekla odstranijo led in zarositev ter vam pomagajo odtaliti brisalce. Sistem deluje v nekaj sekundah tudi pri zunanjih temperaturah pod ničlo.

Brisalci ki se prilagajajo dezju

Brisalci, ki se prilagajajo dežju

Brisalci s tipalom za dež obrišejo vetrobransko steklo takoj, ko zaznajo dežne kaplje in nato prilagajajo hitrost vremenskim razmeram. Izbirate lahko med šestimi stopnjami občutljivosti, ki določijo koliko vode se lahko nabere na steklu, preden jo brisalci odstranijo. Brisalci s tipalom za dež so na voljo za doplačilo skupaj s samodejnim uravnavanjem dolgih luči.

Parkirna zavora s stikalom namesto rocice

Parkirna zavora s stikalom namesto ročice

Z domiselno elektronsko parkirno zavoro je klasična ročna zavora le še del zgodovine. Parkirno zavoro zdaj preprosto aktivirate s pritiskom na stikalo v sredinski konzoli. Ker vam ni treba zategovati ročice med sedežema, je na voljo tudi dodaten prostor za shranjevanje.

Hi Fi zvok za ljubitelje

Hi-Fi zvok za ljubitelje

Ford SYNC3 serijsko dopolnjuje tudi odlični zvočni sistem z izjemno jasnim zvokom po celotnem vozilu. Za doplačilo je na voljo vrhunski zvočni sistem Sony z digitalnim radiem DAB za uživanje v koncertni kakovosti zvoka.